T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BİLECİK / BOZÜYÜK - Zehra Ulusay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Rehberlik Servisi

Eyl

Eyl

YKS' de çıkan konuların yıllara göre soru dağılımlarını inceleyerek teknik olarak hangi konulardan kaç soru geldiğini öğrenebilirsiniz. 2018 yılından itibaren çıkan soru dağılımları halen uygulanan YKS (TYT-AYT) sistemine ait sorulardır. 2018'den önce çıkan sorular ise eski sınav sistemlerine ait soru ve konu dağılımlarından oluşmaktadır.

Soru sayıları aynı olup hangi konudan kaç soru çıkacağı belli değildir. ÖSYM son yıllarda her sınıf düzeyi ve konularından eşit şekilde soru sormaya başlamıştır. Geçen yıllarda çıkmayan konulara da çalışmak ve konu ayırt etmemek gerekiyor. Ancak her yıl çıkan ve dersin ana konusunu oluşturan kazanımları da iyi kavramak gerekir. YKS soru tiplerini iyi analiz etmeli, çıkmış soruları mutlaka çözmeli ve yeni nesil soru tarzlarını bilinçli çözerek sınavlara hazırlanmalıyız.

Haz

Lisans / Önlisans Programların Puan Türlerine Aşağıdaki Linklerden Ulaşabilirsiniz.

Haz

Yıllara Göre AYT-TYT Soru Dağılımlarına Aşağıdaki Linklerden Ulaşabilirsiniz.

Haz

Kariyer/Mesleki rehberlik hizmetleri kapsamında, Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi tarafından "MESLEKLER REHBERİ 2022  " hazırlanmıştır.

Bu rehberde meslekler ile ilgili olarak;

  • 155 LİSANS Bölüme yerleşen son öğrencinin 2022 TYT-AYT netleri,
  • Meslek tanımı,
  • Mesleğin gerektirdiği özellikler,
  • Mesleğin çalışma ortamı ve koşulları,
  • Mesleğin çalışma alanları ve iş koşulları ile eğitim süresi ve içeriği,
  • Son 6 yılın YKS taban puanı ve başarı sıralaması,
  • Son 6 yılın ÖSYM kontenjanı (Devlet-Vakıf-KKTC-Yurtdışı)
  • Son 6 yılın KPSS atama verileri(varsa) (Sağlık Bakanlığı 2022/11 ataması dahil)
  • 271 ÖNLİSANS (2 yıllık) bölüme yerleşen son öğrencinin netleri ve yerleştiği üniversite yer almaktadır. 

 

**** Meslekleri incelemeden önce Meslekler Rehberi ÖNSÖZÜNÜ mutlaka okuyunuz.Önsöz için TIKLAYINIZ.

*** ÖNLİSANS (2 yıllık) Bölümlerde 2022 YKS SON YERLEŞEN Öğrencinin netleri ve yerleştiği Üniversite/Meslek Yüksekokulu için TIKLAYINIZ. 

*** LİSANS (4 yıllık) Bölümlerde 2022 YKS SON YERLEŞEN Öğrencinin netleri ve yerleştiği Üniversite için TIKLAYINIZ. 

Haz

A´dan Z´ye İŞKUR´un Hazırladığı Meslekleri İncelemek İçin Aşağıdaki Alfabetik Sıraya Göre Sıralanmış Kitapçıkları İnceleyebilirsiniz.

Kas

Öğrenci Sosyal Medya Veli İzin Belgesi Aşağıda Sunulmuş Olup Okulumuzda Öğrenim Görmekte Olan Öğrencimizin İzin Durumunda Herhangi Bir Değişiklik Yapmak İstediğinizde İzin Belgesini Doldurarak Sınıf Öğretmenimize Teslim Etmeniz Yeterli Olacaktır. 

Kas

Genel Müdürlüğümüz Rehberlik Hizmetleri Ve AR-GE Daire Başkanlıklarınca UNİCEF Desteğiyle Bilinçli İnternet Kullanımı İçin Her Kademede Öğrenci, Öğretmen Ve Velilere Yönelik E-broşürler Hazırlanmıştır. Hazırlanan 12 E-Broşür İçerisine Genel Müdürlüğümüzce Üretilen, Karekod Ve Link Kullanılarak Ulaşılabilecek 16 Video Ve 8 Animasyon Filmi Eklenmiştir.

Öğrenci, Öğretmen Ve Velilerimizin Teknolojik İletişim Araçlarıyla Kurdukları Bağı Ve Düzeyi Olumlu Etkileyecek Olan Broşürler Aynı Zamanda Bakanlığımızca Okul Rehberlik Ve Psikolojik Danışma Hizmetlerinin Yürütülmesinde Bu Yıl Genel Hedef Olarak Belirlenen "Bilinçli Teknoloji Kullanımı" Hedefine Kaynaklık Edecektir.

Kas

Siber Zorbalık Ya Da Sanal Zorbalık, Birey Veya Grup Tarafından Başka Bir Bireye Ya Da Gruba, Bilgi Ve İletişim Teknolojileri Aracılığı İle Tehdit Edici, Korkutucu, Onur Kırıcı, İftira Dolu, Utandırıcı Mesaj Ve/Veya Görüntülerin Kasıtlı ve Düzenli Bir Şekilde Gönderilmesidir.

Kas

Nasıl Ki Çocuklarımıza Karşıdan Karşıya Geçerken İki Tarafa Bakmayı, Yüzmeyi, Bisiklete Binmeyi Öğretiyorsanız, Dijital Dünyada Güven İçinde Dolaşmaları İçin Bilgi İletişim Araçlarını Ve İnternet Güvenli Şekilde Nasıl Kullanabileceklerini De Öğrenmeye İhtiyaçları Var.

Eyl

Sevgili Öğrenciler, Değerli Veliler;

Ülkemizin Her Alanda Önemli Atılımlar Yaptığı Günümüzde Mesleki ve Teknik Eğitim Almış Nitelikli Personel İhtiyacı da Hızla Artmaktadır. Karar Verme Sürecinizde Sizlere Yardımcı Olmak, Meslek Liselerimizi Tanıtarak Merak Ettiğiniz Konularda Sizleri Bilgilendirmek İçin Bakanlığımız Tarafından Yeni İnternet Siteleri Hazırlanmıştır.

Meslek Liselerinde Bulunan Alanlar ve Bu Alanlarda Verilen Eğitimi Rehber Öğretmenlerimizden, Alanda Eğitim Alan Öğrencilerimizden ve Alan Öğretmenlerimizden Dinleyerek Öğrenmek İçin http://www.alantercihleri.com  İnternet Adresini İnceleyebilirsiniz.

Okulumuza Ait Alan ve Dallarla İlgili Bilgilendirme Videolarına Aşağıdan Ulaşabilirsiniz.

Eyl

Eyl

Eyl

Eyl

Rehberlik Servisi Nedir, Ne Değildir?