T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BİLECİK / BOZÜYÜK - Zehra Ulusay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yeşilay Haftası Programı ...

Okulumuz Tarafından Hazırlanan Yeşilay Haftası Programı 7 Mart 2016 Pazartesi Günü Bozüyük Halk Eğitim Merkezi Salonunda Gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz beş yılın özellikle son yılı hemen hemen her gün bir dramla karşı karşıyayız. Sağlığa zararlı maddeler ve bunlardan özellikle sentetik uyuşturucular gençlerimizi bitiriyor. Her gün medyada 9-10 yaşındaki çocukların bile bu uyuşturucu maddelere ulaşabildiğini duyuyoruz. Yaşın küçülmesinin yanı sıra kullanılan maddelerin çeşitliliğinin artması hatta belki de en önemlisi çok ucuz ve çok kolay ulaşılabilir olması problemin ne kadar büyük olduğunu gözler önüne seriyor. Son yıllarda uyuşturucu tacirleri okul önlerinde pusu kuruyor ve gençlerimizi ağlarına düşürüyor. Yapılan istatistiklerde liselerde madde kullanım oranı %9.

Peki neden son yıllarda sayı ülkemizde gittikçe artıyor?

Avrupa'da en çok genç nüfusa sahip ülke Türkiye.  30 yaş altı nüfus %50'lerde. Bu da uyuşturucu tacirleri için çok büyük bir pazar demek. Ülkemizdeki gençler bu yüzden hedefte.

 

Sevgili Öğrenciler;

 

Yaşam tüm canlılara sunulan en güzel armağan. Her gün bizim için doğan güneş, toprağı bizim için sulayan yağmur, yaşamda her şey bizim için. Fakat bu armağan sağlıklı ve mutlu  olursak anlam kazanır. Yaşamın güzelliklerini ancak o zaman görebiliriz. Sizlerde hayatın güzelliklerinin tadını çıkarın ve asla bağımlı olmayın.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 23.03.2016 - Güncelleme: 26.11.2020 00:23 - Görüntülenme: 667
  Beğen | 3  kişi beğendi