T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BİLECİK / BOZÜYÜK - Zehra Ulusay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Proje Ekibimiz Kodluyor ...

Okulumuz İngilizce Öğretmenlerinden Özlem KARASU Rehberliğinde Proje Ekibimiz Ortağı Olduğu "TwinArt" eTwinning Projesi Başlığı Altında Eylül- Ekim Aylarında Web 2.0 Araçlarını Kullanarak Oluşturdukları İçeriklerle "CodeWeek EU" ya (Avrupa CodeWeek Haftası) Katılmış, Bu Sayede Öğrencileri Dijital Okuryazarlığa Teşvik Etmiştir. 

Etkinlik Sonunda "CodeWeek EU" Tarafından Öğretmen ve Öğrencilerimize Belgeleri Verilmiştir. 

Emeklerinden Ötürü Öğretmenimiz Özlem KARASU ve Proje Ekibimizde Yer Alan Öğrencilerimizi Kutlar, Çalışmalarında Kolaylıklar Dileriz.

Kodlama Haftası (CodeWeek), öğrencilerin erken yaşlardan itibaren kodlama yetilerini geliştirmek için Avrupa ülkelerinde yapılan bir etkinliktir.

Bilim ve teknolojinin çok hızlı ilerlediği günümüzde, teknolojinin nasıl işlediği hakkında temel bilgelere sahip olmak ve bu teknolojiyi yönetebilmek herkes için önemli bir beceri haline gelmiştir. Kodlama eğitimi teknolojiyi kullanarak analitik düşünebilen, sorgulayan, üreten ve yüksek problem çözme becerisine sahip bireylerin eğitiminde kilit bir role sahiptir. Öğrencilerimize erken yaşlardan itibaren bu becerinin kazandırılabilmesi için, tüm dünya da olduğu gibi ülkemizde de, kodlama eğitimine önem verilmekte ve çalışmalar yapılmaktadır.

Kodlama Haftası kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığımız katılımcısı olduğu Avrupa Okul Ağı (European Schoolnet) tarafından, Avrupa Komisyonu himayesinde yürütülmektedir. 50'yi aşkın ülkede yapılan etkinliklerle, kodlama ve programlamaya dair farkındalığın arttırılması, takım çalışmasının teşvik edilmesi, geleceğin mesleklerinin tanıtılması ve kodlama kültürünün yaygınlaştırılması hedeflenmektedir.

17-10-202017-10-202017-10-2020

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 17.10.2020 - Güncelleme: 17.10.2020 17:28 - Görüntülenme: 482
  Beğen | 34  kişi beğendi